russitemail
Ienākt / Reģistrēties
Mans profils
Pirkumu grozs
0 0.00

Spēcīgiem augiem: BARĪBAS VIELU DEFICĪTS

Barības vielu deficīts augiem

SAUSĀ GALOTŅU PUVE - parādās tomātiem sausās, karstās vasarās augstas gaismas intensitātes apstākļos. Kalcija nepietiekamība.

Lietot OMEX CALMAX + BASFOLIAR AVANT NATUR - profilaktiski sāk regulāri apsmidzināt jau pirms  karsta laika iestāšanās: uz 1L ūdens 5ml Calmax (kalcija nitrāts ar mikroelementiem) un 2-3ml aminoskābes Avant Natur, tas samazinās augiem karstuma radīto stresu, un tomāti turpinās ražot.

 

AUGĻU PLAISĀŠANA - ja pēc ilgstoša sausuma augus spēcīgi salaista vai bijis spēcīgs lietus, tad augļi saplaisā. Augļu plaisāšanu mazina profilaktiskas apstrādes.

Lietot OMEX CALMAX + LALSTIM OSMO - 2 nedēļas pirms ražas gatavības apsmidzina: 1L ūdens pievienojot 5ml Omex Calmax un 6g Lalstim Osmo.

 

"ZAĻIE PLECI” JEB NEPILNĪGA NOGATAVIŠANĀS - ja tomāti no pamatnes puses neiekrāsojas, tad viens no iemesliem var būt kālija nepietiekamība.

Lietot BASFOLIAR 7-12-40BASFOLIAR AVANT NATUR pamanot pirmās “zaļo plecu” pazīmes, apsmidzina vairākas reizes ar dažu dienu intervālu: 1L ūdens + 2ml Basfoliar 7-12-40 un 2-3ml Basfoliar Avant Natur maisījumu.

 

DZELTENAS LAPAS JEB HLOROZE - ja jaunākās lapas ir dzeltenas, iemesls var būt dzelzs deficīts, ko izsaucis pārāk bāzisks substrāts.

Lietot OMEX FE N FEED + OMEX MICROMAX - natbilstoša pH dēļ var būt apgrūtināta gan dzelzs, gan
mikrolementu uzņemšana. Apsmidzina, 1L ūdens pievienojot 1ml Omex Fe N Feed un 3ml Omex Micromax.

 

KORĶPLANKUMAINĪBA - plankums uz ābola mizas, nomizojot - korķveida audi. Ir uzņēmīgākas šķirnes, piemēram, Antej, Sinap Orlovskij,Iedzēnu. Veicina pārāk stipra koku apgriešana un karsts, sauss laiks pirms augļu novākšanas.

Lietot OMEX CALMAX - Tiklīdz aizmetas augļi, apsmidzina ar 5ml Omex Calmax/1L ūdens 2-5 reizes ar 4 nedēļu intervālu.

 

LAPU GALU APDEGUMI - Bieži manāma problēma lapu dārzeņiem. Kāpostiem kalcija deficīts ir kā sausas lapas galviņā.

Lietot OMEX CALMAX + LALSTIM OSMO - salātus, kāpostus 3-4 lapu stadijā apsmidzna ar 5ml Omex Calmax (kalcijs ar mikroelementiem, apstrādi atkārto 1-2 x nedēļā) un 6g Lalstim Osmo (uzlabo kalcija uzņemšanu, auga noturību karstos laika apstākļos, pievieno kalcija smidzinājumiem 1x pa 3 nedēļām) uz 1L ūdens.

 

RAIBAS TOMĀTU APAKŠĒJĀS LAPAS - sākumā pleķi uz lapām ir dzeltenīgi, vēlāk tumši brūni. Vairāk saules pusē esošajiem augiem.

Lietot KĀLIJA MAGNĒZIJU un OMEX MAGNESIUM PLUS - profilaksei 50-90g/m kālija magnēzija lieto kopā ar
pamatmēslojumu. Ja jau pamanītas Mg deficīta pazīmes, tad apsmidzina augus ar 5ml Magnesium Plus/1L ūdens 1-2 reizes ar 10-14 dienu intervālu.

 

MAZAS, DEFORMĒTAS OGAS -  jaunāko lapu gali savilkti, sausi. Bora deficītu veicina augsts pH vai smilšainas augsnes, kur tas ir izskalojies. 

Lietot OMEX FOLIAR BARON - 5ml/L ūdens apsmidzina 1-2 x ar 2 nedēļu intervālu pie pirmajām lapu deformācijas pazīmēm. Nelietot kopā vienā smidzinātājā ar Omex Calmax.

 

*Visiem norādītajiem produktiem ir pieejami arī lielāka izmēra iepakojumi. 

Lejuplādēt informatīvo materiālu variet skenējot QR kodu: