Garšaugi
Mizuna 500 g
Norādītā cena ir spēkā, pasūtot preci 25.11.2024.
Ātri augoši kāpostu dzimtas salāti. Lapas smalkas ar robainām malām. Stublāji balti. Laba izturība pret aukstumu. Viegli audzēt. Izmanto salātu gatavošanai.
Pēc garšas mizunu var raksturot kā pikantu, ar vieglu sinepju garšu, ar vieglu piparu aromātu, bet mazliet maigāku garšu kā rukulai. Pievieno gatavojot salātus, zupas, gaļas ēdieniem utt. Salātos labi papildina rukulu. Labi sader kopā ar parmazānas sieru. Japānā to ēd arī marinētu. Tā kā mizunas lapas ir ļoti dekoratīvas, tad tās bieži izmanto arī ēdienu dekorēšanai, vai audzējot, kā dekoratīvu elementu dobēs. Mizuna labi iztur arī pazeminatas temperatūras. Satur C, A un K vitamīnus.
Audzēšana. Sēj dobē marta beigās - augustā 1-2cm dziļumā. Starp rindām ~ 25cm. Mizuna sāk ražot 2-3 nedēļas pēc sējas. Mizuna ir viegli audzējama un labi aug dažādu tipu augsnēs. Uzturā var lietot gan mazas lapiņas, gan ļaut izaugt pilnai rozetei un tad ēst. Arī ziedkopas ir lietojamas pārtikā.