Patogēniem PROF
VitiSan (0788) 25kg
Norādītā cena ir spēkā, pasūtot preci 07.12.2024.
VitiSan®
Fungicīds
Pieskares iedarbības aizsargājošs un ārstējošs fungicīds slimību ierobežošanai ābeļu, bumbieru, cidoniju, vīnogu, zemeņu (atklātā laikā un segtās platībās), jāņogu, upeņu ērkšķogu, bārbeļu, korinšu, smiltsērkšķu, plūškoku, pīlādžu, vilkābeļu, aroniju, aveņu (atklātā laikā un segtās platībās), kazeņu (atklātā laikā un segtās platībās), krūmmelleņu (atklātā laikā un segtās platībās) stādījumos, gurķu, ķirbju, kabaču, meloņu un arbūzu sējumos un stādījumos atklātā laukā, gurķu, ķirbju, kabaču, tomātu, baklažānu, meloņu un arbūzu sējumos un stādījumos segtās platībās, salātu, endīviju un garšaugu sējumos un stādījumos atklātā laukā un segtās platībās, pupiņu un zirņu sējumos atklātā laukā un segtās platībās, sīpolu, šalotes sīpolu un ķiploku sējumos un stādījumos atklātā laukā, sparģeļu stādījumos, krāšņumaugu sējumos un stādījumos atklātā laukā un segtās platībās, dekoratīvo koku un krūmu stādījumos atklātā laukā.
Darbīgā viela: kālija hidrogēnkarbonāts, 994.9 g/kg
Preparatīvā forma: šķīstošs pulveris (SP)
Reģistrācijas Nr. 0788
Reģistrācijas klase: 3
Lietošana
VitiSan® ir pieskares iedarbības aizsargājošs un ārstējošs fungicīds un tā darbības pamatā ir slimības ierosinātāju hīfu un sporu dehidratācija. Slimību ierosinātajam nonākot kontaktā ar VitiSan® darba šķidrumu, tā šūnas pārplīst un izžūst, līdz ar to tālāka slimības izplatīšanās tiek novērsta. Lai panāktu maksimālu VitiSan® efektivitāti, nepieciešams nodrošināt visa auga vienmērīgu pārklājumu, un lai to varētu panākt, ieteicams pievienot virsmas aktīvo vielu uz spirta etoksilāta vai silikona bāzes.
Lietošanas nosacījumi un devas
Apstrādājamie kultūraugi |
Kaitīgais organisms |
Preparāta deva kg/ha |
Apstrādes laiks, norādījumi, piezīmes |
Nogaidī-šanas laiks, dienās |
Maksimā-lais apstrāžu skaits sezonā |
Ābeles, bumbieres, cidonijas* |
Ābeļu kraupis (Venturia inaequalis), bumbieru kraupis (Venturia pyrina), ābeļu miltrasa* (Podosphaera leucotricha) |
2.5 kg/ha uz 1 m vainaga augstuma |
Apsmidzināt stādījumu profilaktiski pēc signāla par iespējamo infekcijas izplatīšanos, slimības attīstībai labvēlīgos apstākļos, sākot ar pumpuru briešanas sākumu līdz izveidojies raksturīgais augļa krāsojums (AS 51-85). Atkārtoti apsmidzināt pēc 3-7 dienām |
- |
6 |
Ābeles, bumbieres, cidonijas* |
Dzinumu vēzis (Gleosporium spp.) |
2.5 kg/ha uz 1 m vainaga augstuma |
Apsmidzināt stādījumu profilaktiski slimības attīstībai labvēlīgos apstākļos, sākot augļu diametru 40 mm līdz augļu novākšanas gatavībai (AS 74-87). Atkārtoti apsmidzināt pēc 5-7 dienām |
1 |
6 |
Ķirši*, plūmes*, aprikozes*, persiki* |
Īstā miltrasa* (Podosphaera spp.), kauleņkoku sausplankumainība* (Stigmina carpophila) |
2.5 kg/ha uz 1 m vainaga augstuma |
Apsmidzināt stādījumu profilaktiski slimības attīstībai labvēlīgos apstākļos, sākot ar kultūrauga ziedēšanas sākumu līdz izveidojies raksturīgais augļa krāsojums (AS 61-85). Atkārtoti apsmidzināt pēc 3-7 dienām |
- |
6 |
Zemenes (atklātā laukā un segtās platībās) |
Īstā miltrasa* (Sphaerotheca macularis), pelēkā puve (Botrytis cinerea) |
5.0 |
Apsmidzināt stādījumus profilaktiski slimības attīstībai labvēlīgos apstākļos rindās ar trīs sprauslu stieni, sākot ar kultūrauga ziedkopu attīstības fāzes beigām līdz ogu nogatavošanās fāzes beigām (AS 59-89). Atkārtoti apsmidzināt pēc 5-7 dienām |
1 |
6 |
Jāņogas, upenes, ērkšķogas, (atklātā laukā) |
Īstā miltrasa* (Podosphaera mors-uvae), pelēkā puve (Botrytis cinerea) |
5.0 |
Apsmidzināt stādījumus profilaktiski slimības attīstībai labvēlīgos apstākļos, sākot kultūrauga ziedkopu attīstības fāzes beigām līdz ogu nogatavošanās fāzes beigām (AS 59-89). Atkārtoti apsmidzināt pēc 5-7 dienām |
1 |
6 |
Bārbeles*, korintes*, smiltsērkšķi*, plūškoks*, pīlādži*, vilkābeles*, aronijas* |
Pelēkā puve (Botrytis cinerea) |
5.0 |
Apsmidzināt stādījumus profilaktiski slimības attīstībai labvēlīgos apstākļos, sākot kultūrauga ziedkopu attīstības fāzes beigām līdz augļu un ogu nogatavošanās fāzes beigām (AS 59-89). Atkārtoti apsmidzināt pēc 5-7 dienām |
1 |
6 |
Avenes, kazenes, krūmmellenes* (atklātā laukā un segtās platībās) |
Pelēkā puve (Botrytis cinerea) |
5.0 |
Apsmidzināt stādījumus profilaktiski slimības attīstībai labvēlīgos apstākļos, sākot kultūrauga ziedkopu attīstības fāzes beigām līdz augļu nogatavošanās fāzes beigām (AS 59-89). Atkārtoti apsmidzināt pēc 5-7 dienām |
1 |
6 |
Vīnogas |
Pelēkā puve* (Botrytis cinerea), vīnogu īstā miltrasa (Uncinula necator) |
3.0-12.0 |
Apsmidzināt stādījumus profilaktiski slimības attīstībai labvēlīgos apstākļos, sākot kultūrauga lapu attīstības fāzes sākumu līdz ogu nogatavošanās fāzes vidum (AS 12-85). Atkārtoti apsmidzināt pēc 3-7 dienām |
- |
6 |
Gurķi, ķirbji, kabači, melones*, arbūzi* (atklātā laukā) |
Pelēkā puve (Botrytis cinerea), īstā miltrasa* (Erysiphe cichoracearum, Spaerotheca fuliginea) |
5.0 |
Apsmidzināt sējumus vai stādījumus profilaktiski slimības attīstībai labvēlīgos apstākļos, sākot ar pirmā zieda aizmetņa parādīšanos (AS 51). Atkārtoti apsmidzināt pēc 5-7 dienām |
1 |
6 |
Gurķi, ķirbji, kabači, tomāti, baklažāni, melones*, arbūzi* (segtās platībās) |
Pelēkā puve (Botrytis cinerea), īstā miltrasa* (Erysiphe cichoracearum, Spaerotheca fuliginea, Oidium lycopersici) |
2.5-5.0 |
Apsmidzināt sējumus vai stādījumus profilaktiski slimības attīstībai labvēlīgos apstākļos, sākot ar pirmā zieda aizmetņa parādīšanos (AS 51). Atkārtoti apsmidzināt pēc 5-7 dienām |
1 |
6 |
Salāti, endīvijas*, garšaugi* (atklātā laukā un segtās platībās) |
Pelēkā puve* (Botrytis cinerea), īstā miltrasa (Erysiphe cichoracearum, Podosphaera spp.) |
3.0 |
Apsmidzināt sējumus un stādījumus profilaktiski slimības attīstībai labvēlīgos apstākļos, sākot ar kultūrauga divu lapu stadiju līdz kultūraugs sasniedzis novākšanas gatavību (AS 12-49) Atkārtoti apsmidzināt pēc 5-7 dienām |
1 |
10 |
Pupiņas, zirņi* (atklātā laukā un segtās platībās) |
Pelēkā puve (Botrytis cinerea) |
2.5-5.0 |
Apsmidzināt sējumus un stādījumus profilaktiski slimības attīstībai labvēlīgos apstākļos, sākot ar pirmo ziedpumpuru parādīšanos (AS 51). Atkārtoti apsmidzināt pēc 5-7 dienām |
1 |
6 |
Sīpoli, šalotes sīpoli, ķiploki* (atklātā laukā) |
Puves (Botrytis spp.) |
5.0 |
Apsmidzināt sējumus vai stādījumus infekcijas izplatīšanās sākumā vai kad redzamas pirmās slimības pazīmes. Atkārtoti apsmidzināt pēc 5-7 dienām |
1 |
6 |
Sparģeļi |
Pelēkā puve (Botrytis cinerea) |
5.0 |
Apsmidzināt stādījumu infekcijas izplatīšanās sākumā vai kad ir redzamas slimības pirmās pazīmes pēc ražas novākšanas. |
- |
6 |
Krāšņumaugi (atklātā laukā un segtās platībās) |
Īstā miltrasa (Uncinula bicornis, Microsphaera alphitoides, Sphaerotheca macularis) |
2.5-5.0 |
Apsmidzināt sējumus vai stādījumus infekcijas izplatīšanās sākumā vai kad ir redzamas pirmās slimības pazīmes. Atkārtoti apsmidzināt pēc 5-7 dienām |
- |
10 |
Dekoratīvie koki* un krūmi* (atklātā laukā) |
Īstā miltrasa (Unicula aceris, Microsphaera alphitoides) |
2.5-5.0 |
Apsmidzināt sējumus vai stādījumus infekcijas izplatīšanās sākumā vai kad ir redzamas pirmās slimības pazīmes. Atkārtoti apsmidzināt pēc 5-7 dienām |
- |
10 |
* Mazais lietojums
Darbības jomas paplašināšana veikta saskaņā ar Regulas (EK) Nr. 1107/2009 51. pantu.
Piezīmes
Atkarībā no kultūras, audzēšanas metodēm un īpašiem vides apstākļiem, kultūraugu reakcija uz apstrādi var atšķirties, tādēļ augu izturība jāpārbauda, apstrādājot tos nelielās platībās konkrētajos apstākļos.
Ābeļu, bumbieru un cidoniju jutīgām šķirnēm var rasties augļa mizas rūsinājums, tādēļ ieteicams veikt testa smidzinājumu. Nejauciet ar vara saturošiem preparātiem. Efektīvai kraupja kontrolei preparātu ieteicams iekļaut kraupja ierobežošanas shēmā pārmaiņus ar preparātiem, kas satur darbīgās vielas no dažādām iedarbības grupām.
Produkts ir klasificēts, kā kaitīgs plēsīgo ērču (Typhlodromus pyri) populācijai.
Ūdens daudzums
Ābeles, bumbieres, cidonijas, ķirši, plūmes, aprikozes, persiki- maksimāli 500 l/ha uz katru vainaga augstuma metru; zemenes – līdz 2000 l/ha; jāņogas, upenes, ērkšķogas, bārbeles, korintes, smiltsērkšķi, plūškoks, pīlādži, vilkābeles, aronijas, avenes, kazenes, krūmmellenes, sīpoli, šalotes sīpoli, ķiploki, sparģeļi - līdz 1000 l/ha; salāti, endīvijas, garšaugi- līdz 600 l/ha, gurķi, ķirbji, kabači, melones un arbūzi (atklātā laukā) – līdz 1200 l/ha;
Devas un ūdens daudzums
Vīnogas- līdz AS 61- 3 kg/ha , ūdens līdz 400 l/ha, AS 61- 6 kg/ha, ūdens līdz 800 l/ha, AS 71- 9 kg/ha, ūdens līdz 120 l/ha, AS 75 – 12 kg/ha, ūdens līdz 1600 l/ha.
Gurķi, ķirbji, kabači, tomāti, baklažāni, melones un arbūzi (segtās platībās), pupiņas un zirņi (atklātā laukā un segtās platībās)- augiem līdz 50 cm- 2.5 kg/ha ūdens līdz 600 l/ha, augiem 50-125 cm – 3.75 kg/ha ūdens līdz 900 l/ha, augiem lielākiem par 125 cm -5 kg/ha ūdens līdz 1200 l/ha.
Krāšņumaugi (atklātā laukā un segtās platībās), dekoratīvie koki un krūmi (atklātā laukā)- augiem līdz 50 cm- 2.5 kg/ha ūdens 500-1000 l/ha, augiem 50-125 cm – 3.75 kg/ha ūdens 1000-1500 l/ha, augiem lielākiem par 125 cm -5 kg/ha ūdens līdz 1500-2000 l/ha.
Tvertnes maisījumi
Neveidot bākas maisījumus ar skābiem un varu saturošiem produktiem.
1% darba šķidruma pH ir 8,0 - 8,4.
Tukšais iepakojums
Tukšo taru aizliegts izmantot atkārtoti. To uzglabā speciāli iekārtotā vietā un likvidē, ievērojot spēkā esošo normatīvo aktu prasības.
Vides aizsardzība
Lai aizsargātu ūdens organismus, ievērot 10 m aizsargjoslu līdz ūdenstilpēm un ūdenstecēm. Nepiesārņot ūdeni ar augu aizsardzības līdzekli un tā iepakojumu. Netīrīt smidzināšanas tehniku ūdenstilpju un ūdensteču tuvumā. Izsargāties no piesārņošanas caur drenāžu no pagalmiem un ceļiem. Noplūdes gadījumā piesārņoto materiālu savāc un ziņo Reģionālajai vides pārvaldei.